Nieuws maart 2014 MA1

 Ook dit jaar loopt de MA1 weer collecte voor het Fonds Gehandicaptensport.

Deze collecte is in de week van 31-3-2014  / 4-4-2014

We hopen natuurlijk op een mooie opbrengst, we rekenen op u!!!

                                                                                                                          

Woudenberg MA1 – Quick 1890 AFC MA1 8 – 0
Zaterdag 1 maart eindelijk weer voetballen na 3 weken geen wedstrijd gespeeld te hebben.

Wedstrijd tegen Quick, medekoploper met 6 punten uit 3 wedstrijden, wij hebben 6 punten uit 2 wedstrijden. Bij winst doen we dus goede zaken. Woudenberg begon scherp aan de wedstrijd en al snel bleek dat Quick een maatje te klein was voor het goed spelende Woudenberg. Al snel kwam de 1-0 op het bord door Esther Tolsma, gevolgd door doelpunten van Eline – Eline – Marieke – Nicole – Nicole wat een ruststand van 6-0 op het scorebord bracht. In de tweede helft nam Woudenberg wat gas terug en ging slordiger spelen. Hierdoor werd de 2e helft ook minder doelpuntrijk dan de 1e. Er vielen nog 2 doelpunten, de 7-0 door Laure ( haar eerste doelpunt voor Woudenberg) en de 8-0 door Marieke. Meiden een goede wedstrijd. Volgende week de uitwedstrijd tegen Aurora MA1.

Aurora MA1 – Woudenberg MA1 0 – 0
Zaterdag 8 maart de uitwedstrijd tegen Aurora. Het was heerlijk weer dus niets stond een lekkere wedstrijd in de weg. Kim was afwezig waardoor Romy en Ramona ieder een helft gingen keepen. Woudenberg probeerde vanaf de aftrap Aurora vast te zetten en snel een doelpunt te forceren. Al snel bleek dat Aurora hun nederlaag van een week eerder niet nog een keer wilden meemaken en maakte er een echte wedstrijd van. Hun nederlaag van de week ervoor kwam door het Carnaval, team niet compleet en de speelsters die er wel waren hadden hun hoofd er niet echt bij. Tegen Woudenberg was Aurora goed bij de les en bleef door erg veen inzet en strijd overeind. Woudenberg kwam niet in het vertrouwde spel en kon de verdediging van Aurora niet stukspelen. De wedstrijd eindigde dan ook in de beginstand 0-0. Door dit gelijke spel neemt de spanning weer toe in de competitie. Volgende week thuis tegen Zuidvogels.

Woudenberg MA1 – Zuidvogels MA1 2 – 0
Zaterdag 15 maart de thuiswedstrijd tegen Zuidvogels MA1, de uitwedstrijd hadden we met 5-0 gewonnen dus het is een tegenstander waar een goed resultaat tegen te halen is. Ook wilde de MA1 de kater van vorige week wegspelen.

Woudenberg begon met de wind mee, en kwam goed uit de startblokken. Het spel was stukken beter als de week ervoor en er kamen kleine kansjes.  Zuidvogels bood meer weerstand als in de eerste wedstrijd en bleek een lastige tegenstander te zijn. Woudenberg bleek ondanks wind mee niet in staat om de verdediging van Zuidvogels stuk te spelen. Ruststand was dan ook 0-0. In de rust nog even de puntjes op de i gezet en er vooral op gewezen dan het nu met wind tegen een stuk lastige zou worden. Vooral de lange bal van Zuidvogels kon natuurlijk voor verrassingen zorgen. Woudenberg pakte dit goed op en zette goed druk op de verdediging van Zuidvogels. Helaas voor Woudenberg liep de afronding stroef en kregen we de bal niet in het doel.

Het was Kim die met een fantastische redding Woudenberg in de wedstrijd hielp. Deze waarschuwing was voor Woudenberg het teken er nog een schepje bovenop te doen. Met nog 10 minuten op de klok was het dan eindelijk raak, Laure vond het net bij Zuidvogels. Een zeer verdiende 1-0. Vlak voor tijd wist Lisa de overwinning veilig te stellen door de 2-0 op het bord te schieten.

Meiden een zeer zwaar bevochten  terechte overwinning. KLASSE, volgende week de kraker tegen SAESTUM MA1.

Saestum MA1 – Woudenberg MA1  6-4
Zaterdag 22 maart de kraker tussen Saestum Ma1 en Woudenberg MA1. Stand voor de wedstrijd, Saestum heeft 2 punten voorsprong met een wedstrijd meer gespeeld. Bij winst zou Woudenberg goede zaken kunnen doen richting een mogelijk kampioenschap. Bij verlies heeft Woudenberg het niet meer in eigen hand. Woudenberg begon fantastisch aan de wedstrijd en Saestum kwam nauwelijks van de eigen helft. Als snel opende Nicole de score 0-1. Niet vlak daarna was het Laure die uit een corner de 0-2 op het scorebord bracht. Hierna volgden nog erg grote kansen die normaal door Woudenberg benut worden maar de keepster van Saestum wist dit te voorkomen. Hieruit putte Saestum moet en begon beter en agressiever te spelen, Woudenberg werd eerder aangepakt en kwam moeizamer aan spelen toe. Nog voor rust bracht Saestum de stand op gelijke hoogte, 2-2 ruststand. Na de rust werd het echt een wedstrijd met kansen over en weer, toch was Saestum beter in de afronding en kwam de 3-2 en 4-2 en 5-2 op het bord. Woudenberg kwam via Nicole op 5-3 waarna Saestum de 6-3 scoorde. De eindstand werd door Nicole op het bord gezet 6-4. Meiden erg jammer, we hebben goed gespeeld alleen vergeten de kansen die we hadden af te maken. Nu hopen op een uitglijder van Saestum.

Woudenberg MC1 bezoekt de wedstrijd Ajax Dames – Standard Luik
Vrijdag 21 maart is de MC1 naar De Toekomst in Amsterdam geweest om daar de wedstrijd van de Ajax Dames tegen Standard Luik bij te wonen.  Het was een belangrijke wedstrijd voor Ajax omdat bij winst de Ajax vrouwen gelijk zouden komen te staan met de Standard.  Het was reuze gezellig op de zeer goed gevulde tribune. De wedstrijd bleef een tijd lang best spannend. De dames gingen toch met 0-0 de rust in.  Vooral in de 2e helft kwamen er kansen voor Ajax en de 1-0 hing in de lucht. Helaas werden deze kansen niet benut en kwam Standard Luik in de 80e minuut op 0-1 voorsprong door een ongelukkige actie van de keeper van Ajax.  Jammer genoeg wist Ajax niet meer op gelijke hoogte te komen. Ondanks het resultaat was het toch heel leuk en bleven de speelsters van Ajax nog lang langs de lijn om handtekeningen uit te delen en op de foto te gaan.  Nadat iedereen zo’n beetje op de foto was gegaan met de speelsters keerden we weer huiswaarts richting Woudenberg.