Nieuws april 2014 MA1

’t Gooi MA1 – Woudenberg MA1 0 – 2
Zaterdag 29 maart de uitwedstrijd tegen hekkensluiter ’t Gooi. Het was fantastisch weer dus niets stond een goede wedstrijd in de weg. Woudenberg begon goed aan de wedstrijd maar kon dit goede niveau niet lang vasthouden. Het werd een erg rommelige wedstrijd waarbij Woudenberg het zichzelf onnodig moeilijk maakte. Het was Marieke die de 0-1 op het scorebord bracht. Nog voor rust bracht Esther Tolsma de stand op 0-2. In de tweede helft had Woudenberg de mogelijkheid om de stand wat op te voeren maar helaas werden de kansen niet benut. Het was ’t Gooi dat tot scoren kwam nadat Esther staak even uit het veld was gegaan voor een blessurebehandeling en Woudenberg met 10 vrouw in het veld stond. Het werden nog bange minuten tot het eindsignaal, gelukkig wist Woudenberg de 1-2 over de streep te trekken. Volgende week opnieuw tegen ’t Gooi.

Woudenberg MA1 – ’t Gooi MA1 6 – 1
Zaterdag 5 april de return van vorige week. Zou Woudenberg zijn normale niveau kunnen halen.

Woudenberg begon goed aan de wedstrijd en liet gelijk aan ’t Gooi zien dat er vandaag geen punten te halen waren in Woudenberg. Toch kwam het goede spel nog niet tot uitdrukking op het scorebord. Het was Nicole die tekende voor de 1-0, dit was ook de ruststand. In de tweede helft werden de kansen die in de eerste helft nog niet werden benut wel verzilverd. Het waren de 2-0 door Anne, de 3 en 4-0 door Ramona waarna Anne de 5 en 6-0 op het scorebord bracht. Uit een counter wist ’t Gooi de eindstand te bepalen op 6-1. Meiden een prima wedstrijd, goed gespeeld.

Volgende week de uitwedstrijd tegen Quick.

Quick MA1 – Woudenberg MA1 2 – 6
Zaterdag 12 april stond de uitwedstrijd tegen Quick op het programma. Een wedstrijd die Woudenberg moet winnen willen ze nog kans houden op een mogelijk kampioenschap. Dit is wel afhankelijk van het resultaat tussen Aurora Ma1 en Saestum MA1. De stand voor de wedstrijd is 1 Saestum 21 punten uit 8 wedstrijden, Woudenberg 19 punten uit 8 wedstrijden. Woudenberg begon goed aan de wedstrijd en zette Gelijk de volle druk op Quick. Hieruit kwamen een aantal grote kansen, maar de 0-02 bleef op het scorebord. Het was zelfs Quick dat uit een goed genomen vrije trap op 1-0 kwam. Niet veel later bracht Ramona de stand op 1-1. Dit was ook de ruststand. Als Woudenberg de 2e helft hetzelfde spel kon brengen als de 1e helft zou het makkelijk moeten kunnen. De 2e helft ging Nicole keepen en kwam Anne in het veld. Al snel in de 2e helft kwam Woudenberg op voorsprong door Ramona 1-2. Niet veel later was het Esther Ttolsma die de 1-3 liet aantekenen. Gezien het spelbeeld zouden de 3 punten in de tas moeten zitten. Uit een prima aanval was het Laure die de 1-4 op het bord bracht. Het werd 1-5 door Eline. Een verrassend en zeer goed afstandsschot van Quick betekende de 2-5. Vlak voor tijd was het Laure die de eindstand bepaalde op 2-6.

Meiden een prima wedstrijd . Later die dag kwam het verrassende nieuws uit Werkhoven dan Aurora met 3-1 van Saestum had gewonnen. De stand met nog een wedstrijd te gaan is Woudenberg 22 uit 9 en Saestum 21 uit 9.

Bij winst is Woudenberg MA1 kampioen.

De beslissing is op 3 mei 11:30 uur B-veld Woudenberg MA1 – Aurora MA1. 

SUCCES MEIDEN!!!!

Woudenberg MA1 haalt € 961,80 op voor Fonds Gehandicaptensport 

 fonds gehandicaptensportcollectebus

KLASSE MEIDEN!!!

Nieuwe impuls voor het vrouwenvoetbal; Utrechtse Academie stoomt speelsters klaar voor top
Het vrouwenvoetbal in Utrecht wordt nieuw leven ingeblazen. Na het failliet van het semiprofessionele vrouwenelftal van FC Utrecht komt er nu een Utrechtse Vrouwenvoetbal Academie. De opleiding gaat meisjes en vrouwen uit de hele provincie extra trainen om bij te dragen aan de ontwikkeling van de sport. Het bankroet van de Stichting Vrouwenvoetbal Utrecht (SVVU) medio januari, betekende een fikse aderlating voor deze balsport in de regio. „Dit is slecht voor het vrouwenvoetbal in Utrecht. Het professionele team had een enorme aantrekkingskracht op al die jonge voetbalmeisjes. Onze meiden zijn rolmodellen voor ze , zo liet een verslagen Gwen Dudok van Heel van de SVVU destijds weten.   In de provincie Utrecht, Flevoland en een aangrenzend stukje Zuid-Holland voetballen alleen al 12.000 meisjes en vrouwen. Maar als je kijkt hoeveel er doorstromen naar de top dan is dat relatief weinig , zegt John Kaersenhout, de oprichter van de voetbalacademie, waar op 11 mei de eerste trainingen worden gehouden. Ook Kaersenhout noemt het failliet van de professionals ‘ontzettend jammer’.   De academie, met trainers in dienst met veel kennis op het gebied van damesvoetbal, moet vrouwen weer uitzicht geven op het hoogste niveau. De school is er uitsluitend ter ondersteuning van bestaande voetbalclubs in de Utrechtse regio. Voetbalsters die meer en op niveau willen trainen en bij hun club maar één keer per week terechtkunnen, mogen op zondag bij ons trainen , stelt de trainer die al jaren werkzaam is met voetbaldames en momenteel de vrouwen van Saestum 1 onder zijn hoede heeft. Het is zeker niet onze bedoeling meisjes weg te plukken bij hun club. Breedte De clubs zijn overigens welkom om bij het nieuwe opleidingsinstituut te komen kijken. Zo kunnen zij zien hoe wij trainingen aanpakken. Wij richten ons in basis op de breedte. We willen dat álle meisjes zich verder kunnen ontwikkelen. Kaersenhout benadrukt dat de Utrechtse Vrouwenvoetbal Academie er niet alleen is voor de uitzonderlijke talenten. Ook meisjes die het hartstikke leuk vinden om te voetballen kunnen bij ons terecht.   Op termijn zullen de trainingen worden uitgebreid met extra activiteiten van de UVVA talentenacademie. Zo kunnen we de toptalenten begeleiden naar het hoogste niveau. De activiteiten van de Utrechtse Vrouwenvoetbal Academie zullen op het complex van C.O.V. Desto in Vleuten plaatsvinden.

Kijk voor meer info op www.uvva.nl